2 Mayıs 2012 Çarşamba

Gün 33: Üzerindekini Nereden Aldın?


Bugün bir iş görüşmesi için Levent’e gittim. Çıkışta da Nişantaşı’na uğrayıp biraz gezmek istedim. Uzun zamandır giyemediğim 42 beden bej rengi etek ceket takımım üzerime olmuştu, çok mutluydum. Yürürken mağaza vitrinlerinde kendi yansımama bakıp ne kadar zayıfladığımı düşünüyordum bir yandan.

Yürürken birden orta yaşlı bir kadın kolumdan tuttu, bir an korktum. “Affedersiniz” dedi,”Üzerinizdekini nereden aldınız?” Mutluluğum iyice arttı, demek ne kadar hoş görünüyordum ki insanlar üzerimdekinin markasını soruyordu. Ağzım kulaklarımda kadına dönüp “Yeni almadım, birkaç sezon öncesi” deyip markasını söyledim. Kadın teşekkür etti sonra “Büyük beden bulmak zor oluyor da ondan sordum” dedi.

Bütün sevincim uçup gitti. Tam zayıfladım deyip motive olurken bana reva mıydı bu? Tabi 42 beden küçük bir beden değil ama bunu yüzüme vurmak için bugün hiç de iyi bir zaman değildi.

Kös kös eve döndüm. 

10 yorum:

  1. cildimde kızarıklar oldu bugün alerjik reaksiyon gösteren duydun mu hiç? ayrıca üzülme kırk beden olduğun gün aynı soruyla gelemeyecekler.

    YanıtlaSil
  2. Duymadım hiç ama yumurta yapmış olabilir mi? Ya da yoğun protein? Bol su iç,ürik asidi vücuttan atmak için, geçmezse bir doktora görün bence.

    YanıtlaSil
  3. ay canım nasıl da kursağında bırakıyorlar insanın,öyle bile düşünse bu şekilde denir mi ya,anladığım kadarıyla kadın da büyük bedenmiş belkide kıskanmıştır canım seni :)sakın pes etme,bir gün bunların hepsi geçecek ve istediğin kiloya ulaşacaksın!Bana da geçen gün biri buna benzer bir şey yaptı.Beni kamçılıyor bunlar.Yaza damgamızı vuracağız!^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet umarım. Şimdi gülüyorum da o anda kötü oldum, bozuldum. Yaza bomba gibi hazırlanıyoruz!

      Sil
  4. 42 hiç de büyük beden değil aslında, 44 den başlar büyük beden. Talihsiz bir soru olmuş, en güzel anlarda olur bir de hep bunlar. Moral bozma lüksümüz yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tam ne güzel zayıfladım derken sorulması kötü oldu:)

      Sil
  5. sakın çomak soktuğumu düşünmeyin ama böyle diyetlerin zararlı olduğunu düşünüyorum.
    Tamam kabul çok kilo verdiriyor ama o kadar protein mantık olarak
    sizce de zararlı değil midir?
    Bunları yazarken çok tereddüt ettim ama yanlış anlamazsınız diye düşünüyorum.
    Beslenmeyi sağlıklı yaşam olarak algılayıp herşeyden azaltarak yer isek ve spor yaparsak daha doğru olacağını savunanlardanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, niye yanlış anlayayım. Zaten bu diyetin hayat boyu bir kez yapılması öneriliyor, riskleri var.
      İnanın 4 yılda o kadar çok çeşit diyet ve diyetisyen denedim ki. Ama insülin direnci yüzünden kilo veremedim ya da verdiğimden fazlasını aldım. Bu son çarem gibi. Protein yoğun alıyorum ama kesinlikle yağsız olmasına dikkat ediyorum. Bir kaç hafta içinde de kan değerlerimi ölçtüreceğim, bakalım iyi çıkarsa çok sorun yok demektir.

      Sil
  6. Allerjik reaksiyon gibi döküntüler olan Olric, bir diyetisyen olarak size tavsiyem hemen diyeti bırakınız. Dukan diyetinin sonucunda dıştan güzel ama içten sağlık problemleri yaşayabilirsiniz.
    Defneciğim, kilo sorunlarının çoğunluğunun annenle ilgili olabilir.
    Annelerimizin çocukken söyledikleri bilinçaltımıza işleniyor. Ağladığımızda tatlı veya çikolata vererek susturulan bir çocuksanız, her mutsuz olduğunuzda otomatikman tatlıya yöneliriz.
    Bu kalıp düşünceleri yenmek gerekir. Kırınca belki kemik sağlığın için sütü ve yumurtayı severek yersin.
    Bu arada Defne kilo vermene sevindim. Ne zaman bırakacaksın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi faydalı olduğunu bildiğimden zorla da olsa yiyorum ama yıllarca uzak durdum, özellikle de gelişim çağında.
      29 yaşıma kadar 55 kiloyu geçmedim, şimdi 33'üm, tekrar o kiloya inmeyi hedefliyorum şimdilik. Bakalım nasıl olacak?

      Sil