15 Mayıs 2012 Salı

Gün 46: Tünel'de Keman Sesleri


Bugün arkadaşımın İstanbul dışında yaşayan kuzenine keman almak için Tünel’deki müzik mağazalarını gezdik. Girdiğimiz her mağazada bize kemanı göstermek için çalan birileri vardı. İkimiz de kemanı çok severiz, dolayısıyla bizim için güzel bir ziyafet oldu.

Bütün gün keman sesleri içinde olunca biz de özendik. Çalanlar başlayabileceğimiz konusunda bizi cesaretlendirdilerse de keman çalmanın çok zor olduğunu biliyorum. Geçmişte, lise yıllarımda piyano çalmıştım. Keman değil ama belki piyanoya tekrar başlarım. Bugün bana ilham verdi, hiçbir şeye başlamak için geç değil.  

5 yorum:

  1. canım musicshake diye bir program var müzik yapabiliyorsun içinde birçok enstürman var keman da dahil...İlgini çeker mi bilmiyorum ama denemeye değer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet üzerinden mi? Tabi ki ilgimi çeker, bakıyorum şimdi. Teşekkürler.

      Sil
  2. Ne hoş:) Keman , bir çok enstrümana göre zordur perdesiz oluşundan dolayı...Ama bence piyanomu kemanmı tabiiki keman derim çalarken verdiği hissettirdiği duygu bile çok daha farklı...Benden sonsuz destek size:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz çalıyor musunuz? Hayatta en çok imrendiğim insanlar sanatın herhangi bir dalına yeteneği olanlar. Keman kesinlikle çok zor, piyanoda tuşa bastığınızda sesi çıkarabiliyorsunuz ama kemanda mümkün değil. Keşke daha erken başlasaymışım, babam da iyi çalıyor.
      Maddi durumum yoluna girince piyano alıp başlayacağım herhalde.

      Sil
  3. evet kesinlikle katılıyorum size, ben müzik bölümündeyim keman çalıyorum. İnşallah vazgeçmeden sabırla devam edersiniz:) sevgileeer:)

    YanıtlaSil