16 Mayıs 2012 Çarşamba

Gün 47: Ağız Belli Olmuyor Derken Gözler Çok Zayıflamışsın Diyor


47 gün oldu, bir beden zayıfladım. Yüzüm çok değişti, boynum ve gerdanımdan da çok belli oluyor. Kısacası uzun zamandır görmeyenler hemen fark edip söylüyorlar benim de çok hoşuma gidiyor tabi ki.

Bugün akşamüstü bir arkadaşımla karşılaştım. Yanında bizim pek sevmediğimiz kuzeni de vardı. Bu kızcağız başkalarına karşı sürekli negatif olan, aslında kendiyle barışık olmayan birisidir. Bana da yıllardır zorunlu karşılaşmalarımızda sürekli kilolarımdan bahsederek neredeyse psikolojik taciz yapar. “Sen artık zayıflayamazsın, böyle kalacaksın, eski kıyafetlerini birilerine ver bari” diyerek canıma okurdu. Kendisi de yıllarca oldukça kiloluydu, asıl komik olan da bu. İki yıl önce kilo verdi, sanki eski halini unuttu. Örneğin yeni bir pantolon alır, “Hayatımda ilk defa 38 beden pantolon aldım, moralim çok bozuk” der. Biz içimizden güleriz, o hiç istifini bozmaz.

Bugün karşılaştığımızda arkadaşım beni uzaktan görüp seslendi, yanına gidinceye kadar da el ol hareketleriyle ne kadar zayıfladığımı söylemeye başladı. Yan yana gelince de çok zayıflamışsın, nasıl oldu diye sorarken kuzenine de dönüp “değil mi, çok zayıflamış” diye onay almak istiyordu. Kuzeni bu arada beni baştan aşağı süzüyor, gözlerinden kıskançlık akıyordu neredeyse. Sonunda ne dese beğenirsiniz: “Bence zayıflamamış, giydiği kıyafetten öyle anlaşılıyordur.” Bu kadarına da pes. 

4 yorum:

  1. canım ya bu kadar benzerlik olmaz dün de ben saçımın rengini değiştirdim bir arkadaşım gerçi iyi niyetlidir ama pat diye olmamış bu saç beğenmedim,hiç yakışmamış demez mi!Zaten moralim bozuk değişiklik olsun diye uğraşıyorum adama bak ya :D Daha dur sen, kimler kıskanacak seni!Zayıflamaman için neler yapacaklar neler!Of şöyle oturup konuşsak uzun uzun çok isterdim bak şimdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eskiden bu insanlara çok sinirlenirdim, kendimi üzerdim ama artık sadece gülüyorum. Aslında bu şekilde hareket ederek gerçek duygularını direkt belli ediyorlar.

      Sil
  2. Bazı insanların doğası bu... Uzak durmak gerek. Can sıkmak kötü birşey. Zayıflamana çok seviniyorum darısı başıma:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zayıflamak insanı çok mutlu ediyor, darısı başına gerçekten

      Sil