19 Mayıs 2012 Cumartesi

Gün 50: Şişman Hisseden Kadın İşe Gitmiyor


Bugün Dipnot.tv’de okuduğum ve kendimi çokça özdeşleştirdiğim bu haberi sizlerle de paylaşmak istedim. Sabah işe gitmeyi istememe, daha önce de yazdığım gibi sosyal ortamlara gitmede isteksizlik, hep aynı duygular. İşte haber:
İngiltere’de bir alışveriş merkezi tarafından yapılan araştırmada sabah kalktıklarında kendilerini “şişman” hisseden kadınların işe gitmediği ortaya çıktı.
Alışveriş merkezine gelen 1000 kadın üzerinde yapılan anlaşmada yaşları 18-24 arasında değişen katılımcıların %43’ü kendilerini güzel hissetmedikleri için sosyal ortamlara girmekten çekindiklerini söyledi.
Araştırmayı yürüten grubun sözcüsü Donna Watson konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
“Bu araştırmayla kilonun kadınların iş hayatlarını etkileyen önemli bir faktör olduğu ortaya çıktı.
Ayrıca kadınlar giymek istedikleri kıyafetleri sadece ideal vücut ölçülerine sahip kadınlarda değil, daha büyük beden elbise giyen kadınlarda da görmek istiyor. “

Kaynak: Dipnot.tv

4 yorum:

  1. peki defne hanım sizin dukan diyetiniz nasıl gidiyor,diyetten sonra bu saplantılarınız değişti mi? benim gibi yeni dukana baslayanlar için bu sorunun cvbı cok degerli :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle diyet çok iyi gidiyor, ilk defa bu kadar uzun bir süre ara vermeden kilo verebildim. Genelde ilk ayın sonunda dururdu benim.
      Daha önce de hep anlattığım gibi özgüveniniz ne kadar yüksek olursa olsun fazla kilo bunu yıkan bir şey. Özellikle de benim gibi belli bir yaşa kadar hep zayıf bir insansanız. Bu duygularım yavaş yavaş değişmeye başladı.Zayıfladıkça kendime olan güvenim artıyor, hayatım diğer alanlarda karışık olsa da kilo veriyor olmak beni çok mutlu ediyor. Şu anki en büyük motivasyon kaynağım.

      Sil
    2. İnanın sizin adınıza cok sevindim :) ben kendimi bildim bileli hep kiloluydum,insanlar beni tarif ederken,şu kilolu kız veya tombul diye tanımlamalar kullanıyodu ve ister istemez ben de bunlar bi özgüven eksikliği yarattı.Ayrıca hiçbi zaman kendimi begenmedim,kilolarımla barısıkta olamadım ve en önemlisi hiç sağlıklı biri olmadım.21 yasındayım..Bundan yıllar sonra cekeceğim sağlık problemlerini düşünürek (fiziksel+ruhsal) dukana baslamaya karar verdim.Özetle sizi takipteyim ve basarılarınızdan bi tutam da darısı bana diyorum.. :))

      Sil
    3. Zayıflamak size o kadar iyi gelecek ki hayatınız değişecek. Hem sağlınıza kavuşacaksınız hem de kendinizi daha güzel hissedeceksiniz.
      Siz çok daha gençsiniz benden, önünüzde uzun yıllar var, hiç vakit kaybetmeyin hemen başlayın.

      Sil