9 Mayıs 2012 Çarşamba

Gün 40: 40 Günün Sonunda Kan Testi Sonuçları


Dukan’da 40 günü tamamladım. Kan değerlerimin nasıl etkilendiğini görmek için bu sabah kan verdim, öğleden sonra da sonuçları aldım. Yoğun protein tükettiğimden ve neredeyse günde iki yumurta yediğimden biraz endişeliydim doğrusu. Zayıflıyordum ama bakalım sağlığım nasıl etkileniyordu? Dukan’ın risklerinin farkındayım, önlem olarak da bol su içip proteinleri en yağsızından seçiyorum.

Test sonuçlarını almaya korka korka gittim. Şirketten sağlık sigortam varken yılda bir kez sağlık taramasından geçiyorduk ve maalesef her seferinde benim değerlerim normalin üzerinde çıkıyordu. Bu sefer öyle olmadı: Kolesterol, trigliserid, ürik asit değerlerim hiç olmadığı kadar düşük çıktı. Son 40 günde sadece zayıflamakla kalmamış sağlığımı da yoluna sokmuştum.

Bir ay sonra da insülin ölçtürüp hipoglisemi konusunda yol almış mıyım ona bakmak istiyorum. Zayıflamak da çok mutluluk verici ancak sağlık elbette daha önemli. 

15 yorum:

  1. dukan diyeti hakkında nasıl bilgi alabilirim.yani günlük yemek listesimi var? :) neslihan_kocak@hotmail.com.tr bilgilerinizi bekliyorumm sabırsızlıkla hemde :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük yemek listesi değil ama yiyebileceğiniz şeylerin listesi var. Bunların içinden seçiyorsunuz. Başlayacaksanız mutlaka kitabı almanızı öneririm. Burada yazılamayacak kadar detaylı çünkü. Siz kitabı alın, yine yardımlaşırız.

      Sil
  2. Tebrik ederim Defne'cigim! Basarilarinin devamini diliyorum. Ben de bugun doktora gittim, idrarimi baska sebepten dolayi kontrol ettirdim, doktor rejimimi bilmiyordu, idrarimda vücudumun fazla yaglarimi attigini fark etti. Çok ilginç buldum ve tabii sevindirik oldum. :-)))) Sevgiler, Sinem-İsviçre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinem, ben de hep merak ediyordum bu fazla yağları nasıl atıyoruz diye demek ki öyle gidiyormuş:) Senin adına da çok sevindim. Sevgiler.

      Sil
  3. Kitap evde var :) ablam sağolsun almış ama anlayan bir kardeş lazım kitaptan hiç bişi anlamadım... ablam 72 kilodan 68 kiloya düştü 2 haftada sanırım. 1 hafta boyunca protein snr yeşillik yiceksin filan demişti:) tamam kitaba bugün birdaha bakacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bakın kitaba, aslında çok basit ama sanıyorum çeviri yüzünden anlaması biraz zor. Bana yazabilirsiniz, baya uzman oldum sayılır. Hadi başlayın bir an önce.

      Sil
  4. dün inceledim kitabı syfa 219 da listeler var. mayonezli katı yumurta nedir yaa mayonez selülüt yaparr kilo yapar. bugün evimdeyim rahat rahat okuyacağım bakalım sonuç ne olur. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarifler bize pek uymuyor, Dukan yapacaklara tavsiyeler diye bir yazım var, ona bakarsan yemek tarifi için siteler var.

      Sil
  5. biliyorum kızacaksınız:):) tamam çok soru sordum ama yaa benim bu diyette anlamadığım sabah 1 bardak süt haşlama yumurta peynir. ekmk yok öğlen araögün ve akşam? ne yenilio? ben uygularsam uygulayacak çok insan var ama kimse bu diyetin ne olduunu bilmediğinden uygulayamıyor. bizim dilimizce anlatılmamış :D :D

    YanıtlaSil
  6. Yok canım, niye kızayım. Grup grup yiyecekler var, etler, balıklar, tavuk etleri, peynirler, yoğurt, yumurta, süt. Bu gruplardan yağsız olanları sınırsız tüketebiliyorsunuz. Atak dönemi sadece protein ve günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği. Vereceğiniz kiloya göre atak 3-5 gün arası yapabilirsiniz. Seyir döneminde ise 1 gün sırf protein (atak gibi), bir gün sebze protein. Öğlen akşam istediğiniz kadar tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt tüketebilirsiniz, yağsız olmak kaydıyla.

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkür ederim:) valla bak kızma son sorum:) ben çok acıkan bir insanım sabah en geç 10 da yaparım kahvaltı 1 de öğle yemeği 3 te yada 4 te acıkırım bn o arada ne yeniliyor? akşam yemeğimide 7 de yedim sayayım sonra? ben 2.ögretim üniversite öğrencisiyin gece gidiyorum okula 5 ten 10 a kadar :)

    YanıtlaSil
  8. O arada yazdıklarımdan bir şey seçebilirsin, en kolayı yoğurt bence. Light yoğurt kolay taşınır, doyurucu da.

    YanıtlaSil
  9. merhaba kitabı inceledim çeviriden midir benden midir bilmiorumm pek anlamıorumm ... hemende başlamak istiorumm ne yapmalı nerden başlamalıyımmm ltfnnnn yardımmm :(

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, gec gordum kusura bakmayin. Ceviri oldukca kotu ama kitabi okumaktan baska careniz de yok malwsef. En detayli bilgiler orada. Spesifik konularda sorulariniz olursa tabi ki yanitlamaya calisirim. Sevgiler, basarilar.

    YanıtlaSil