10 Nisan 2012 Salı

Gün 11: Güzel Bir Kadın Kilo Alırsa


Mad Men, 60’ların Amerikan reklamcılık dünyası ekseninden ofis hayatı, ilişkiler, evlilikler, kadın- erkek eşitsizliği, siyahî hareket, homofobi gibi konuları işleyen benim de severek izlediğim bir dizi. 2007’de yayınlanmaya başlanan dizinin 5. sezonu geçtiğimiz günlerde başladı.


Dizinin başkarakteri Don Draper’ın güzeller güzeli eski karısı Betty Draper ilk iki bölümde görünmedi. Geçtiğimiz dört sezon boyunca hem güzelliği hem de 60’lar modasının en güzel örneklerinden seçtiği gardırobu ile en severek izlediğim oyunculardan biriydi. O yüzden merakla bekledim ne zaman görünecek diye. Nihayet 3. bölümde Betty göründü ve sanıyorum benim gibi diğer Mad Men seyircilerini de büyük bir şoka uğrattı. Kocaman vücuduyla elbisesinin içine sığmaya çalışıyor ancak fermuar bir türlü kapanmıyordu. Önce hamile olabileceğini düşündüm, Betty’yi canlandıran January Jones yakınlarda doğum yaptığı için dizinin senaryosuna da hamileliği eklemiş olabilirlerdi. Ancak Betty hamile değildi, aşırı derecede kilo almıştı. Özellikle de o güzelim yüzü tanınmayacak haldeydi, boynu neredeyse kaybolmuştu.
 
Bir an ekranda kendimi seyreder gibi oldum. Daha önce anlattığım gibi ben de 55 kilodan 78 kiloya çıkmıştım. İnsülin direnci yüzünden de en çok kilo göbeğim ve kollarımın üst kısmıyla birlikte yüzümde ve gıdımda fark ediliyordu. Kilo alıp da yüzü değişmeyen kadınlara hep imrenmişimdir. Benim yüzüm de Betty gibi tanınmayacak hale geldi ve en az 10 yaş ekledi bana.

Betty yeni görünüşünden memnun değildi elbette ama değiştirmek için bir adım atmaya da niyetli değildi. Davetlere gitmemek için bahaneler uyduruyor, sürekli evde kalıp TV seyredip atıştırıyor, yeni kocası ona sürekli sen hala güzelsin dese de özgüvenini tamamen yitirmiş görünüyordu.

Ne kadar tanıdık duygular bunlar. Ben de yıllardır davet edildiğim hiçbir sosyal ortama girmemeye çalışıyordum. Ancak çok yakınımın düğünü gibi gitmek zorunda olduğum yerlere gidiyordum. Kilo veremeyeceğime inandığım için de artık yememe içmeme hiç dikkat etmiyordum.


Böyle bir soruna değindiği için Mad Men’i bu yıl daha da severek izleyeceğim. Betty kilo verebilecek mi, şişman bir kadın olarak neler yaşayacak hep birlikte izleyip göreceğiz.


Not: İnternette bulduğum bilgiye göre January Jones'a makyajla kilo aldırılmış. 

6 yorum:

  1. Güzelim kadın ne hale gelmiş

    YanıtlaSil
  2. İnsanın, yüzünün, gıdısının, kollarının, bileklerinin, parmaklarının hatta ayakkabı numarasının bile değiştiği bir süreç..

    Öyle ki canım kolyelerini gıdı ve kalınlaşan boyun yüzünden takamaz, taksan da yaşlı gözüken yüze yakıştıramaz olur insan.

    Ama bu dönemden sonra bir umuttur yaşatan insanı, alırız elimize diyet kitaplarını. =)

    YanıtlaSil
  3. kilo veremeyeceğine inanmama durumun doğru değil tatlım inanlar kilosunun yarısına kadar düşüyorlar böyle düşünmekten vazgeç ve çabala yaz kapıya dayandı silkin istersen bir diyetisyene git senin iradene göre yönlendirir hadi bakalım görelim seni:)

    YanıtlaSil
  4. orta karar,
    saatimi genişlettim, yüzüklerimi zaten takamıyorum, burnum bile büyüdü. Ama biliyorsun ben başlayalı 12 gün oldu, artık hayatımı değiştiriyorum.

    YanıtlaSil
  5. alisverissperisi,
    Burada anlattığım durumum 12 gün önce bitti, Dukan diyetine başladım ve 3 kilo verdim bile. Diyete başladığım için kendimi bu kadar rahat anlatıyorum, kendimle dalga geçebiliyorum. Önceden lafını bile ettirmezdim kilolarımın. Desteğin için çok teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bence kadın kilo alınca yüzü çok daha güzel olmuş,zayıf hali sıradan geldi bana,vücut pehlivana dönmüş yalnız aynı ben

    YanıtlaSil