8 Nisan 2012 Pazar

Gün 9: Bir Şişmanın Hatırlamak İstemediği Anlar


Hatırlamak istemediğin anları niye yazıyorsun o zaman diyeceksiniz. Şu sebeple; bugün sabah biraz depresif kalktım. Diyette olmak insanı zaman zaman mutsuz ediyor, motivasyonumu kaybetmekten korkuyorum. Bu yazıyı, motivasyonumu kaybettiğimde açıp okuyayım, benim gibi hissedenlere de yardımı olsun diye yazıyorum.

Kilo, şişmanlık öyle konular ki çok kişisel olmasına rağmen hemen herkes bu konuda yüzünüze karşı rahatça yorum yapabiliyor. İncinir misiniz, alınır mısınız hiç düşünmeden sanki şişmanlık insanın isteyerek sahip olduğu bir problem gibi, sanki böyle olmaktan çok mutluyuz gibi davranıyorlar. İşte yaşadığım bazı örnekler:

  • Genel Müdürümüz beni bir rapor için odasına çağırmıştı. Masasının önündeki koltuğa oturup sehpaya koyduğum dizüstü bilgisayara bakarak sorularını yanıtlıyordum. Bir ara kafamı kaldırdığımda eğilmekten iyice kat kat olmuş göbeğime dalıp kaldığını fark etmem.
  • Yeni evlenen arkadaşımıza yemeğe gittiğimizde eşinin herkese servis yaptıktan sonra 7 kişilik masada sadece bana “Canım sana biraz daha vereyim mi?” demesi.
  • Geçen yıl yoğun çalışmaktan spor yapmaya zaman bulamadığım için bir arkadaşım power plate önermişti. Şirketin yakınlarındaki bir merkeze gidip bilgi almak istediğimde görevlinin dudaklarını bükerek “yalnız zayıflatmıyor” demesi. Ben “zayıflatıyor mu” diye sormamıştım bile.
  • Şirkette yeni başlayan iş arkadaşımız sürekli bana iltifat ediyor, kahve getiriyor, sohbet etmeye çalışıyordu. Benimle ilgilendiğini düşünürken aradan birkaç ay geçip samimiyetimizin ilerlediği bir gün yanaklarımı sıkıp, “ay ne tatlı, tombul tombul” demesi.  
  • Akrabalar, aile dostları, arkadaşlar, orada burada tesadüfen karşılaştığın yabancıların sen sanki hiç diyet yapmamışsın, nasıl yapılır bilmiyorsun gibi sürekli öğüt vermeleri: “Ekmeği kes, az az sık sık ye, spor yap biraz, su iç, vb.”

11 yorum:

  1. Ne kadar benzer şeyler yaşıyoruz:)Bir şişman olarak anlıyor ve aynen katılıyorum.En gıcık olansa son cümlende gerçekleşen olay.Ben diyetisyen olmuşum nerdeyse çok bilmiş gibi bide akıl veriyolar o zman akıllarını alasım geliyor zaten bi işlerine yaramıyor diye :)

    YanıtlaSil
  2. Belki bunları okuyup da ne yaptığının farkına varan birkaç kişi olur. Bu taciz de biter.

    YanıtlaSil
  3. boyunuzu merak ettim. 78 kg obez gibi davranılacak bir kilo değil. evet fazla kilo ama tombul olmuyorum ben o kiloda

    YanıtlaSil
  4. Tacizlerin bitmesi çok zor ama belki motivasyon arttırıp biz zayıflayabiliriz dilerim..

    Bir de bir giyim mağazasına girdiğinizde 'Biz büyük beden satmıyoruz.' denmesi..Belki hediye alacağım bir başkasına?!

    YanıtlaSil
  5. Adsız,
    Boyum 1.61, yaşım 33. Sanıyorum vücut yapısı, yaş, kiloların toplandığı yerler bile önemli. 29 yaşıma kadar en fazla 55 kilo olup sonra 78 olunca da durum hayli kötü oldu. Tabi obez diyemem kendime ama 44 beden giyiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. defne hanım yazılarınız beni heveslendirdi..dukanda 7.günüm seyirde ilk günüm..82.40 la basladım 78.80 bu sabah seyirde yavaslar heralde ama kuş gibi hissetim kendimi siz yükü atıp zayıflamışşınız darısı bize

      Sil
    2. Çok güzel sonuç! Seyirde biraz yavaşlıyor ama yürüyüş yaparsanız iyi olur. Umarım hedefinize ulaşırsınız siz de.

      Sil
  6. Pazartesi plazada yangın çıktı.. (kilolu insanlar daha kolay yanarmış bu arada)

    Kitapları alamadım. Dün gece başladım okumaya, yanında metabolizma ile ilgili şeyler de okuyorum. haftasonu Florya sözüm var birine, pazar başlayacağım rahat ve mutlu bir günde dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Başla mutlaka, bak takip edeceğim seni. Zorla başlatacağım:)

      Sil
    2. Teşekkür ederiz..

      Ben ise ayrıca teşekkür ederim somut desteğin için =)

      Sil